vineri, 30 martie 2012

Briose







Timp de preparare: 40 min.

Ingrediente:



  • 3 oua
  • 150g zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 75ml ulei
  • 1 cana faina (daca vreti sa fie compozitia mai groasa puneti mai multa faina)
  • 1 lingurita de praf de copt 





Preparare: 
  • se incalzezte cuptorul pana la 180 grade
  • zaharul + zaharul vanilat + ouale se mixeaza pana ce se formeaza o crema (aprox. 5 min.)
  • se adauga uleiul in fir subtire (ca la maioneza) si se mixeaza in continuare
  • se adauga faina (putin cate putin) + praful de copt si se mixeaza pana se omogenizeaza
  • la sfarsit se poate adauga ciocolata, fructe confiate etc. dar tineti cont ca sunt destul de grele si se duc la fund
SFAT!   Compozitia trebuie sa umple forma aprox. 75% deci puteti sa o furnati in 2 ture, iar intre cele 2 ture sa puneti stafidele, fructele confiate etc. Astfel nu se mai duc la fund.
  • tineti tava aprox. 2 min la foc puternic (180 grade), apoi dati focul la minim 
  • scoateti tava dupa aprox. 25 min.
Pofta buna! 





Un comentariu:

  1. Am incercat si eu reteta si au iesit foarte bune! Le-am facut cu fulgi de ciocolata si gem de zmeura

    Felicitari!!!!

    RăspundețiȘtergere