duminică, 8 aprilie 2012

Tort Diplomat




Timp de preparare: 60 min.

Ingrediente

  •      2 plicuri gelatina alimentara 
  •      2-3 iaurturi Cremoso
  •      500 ml frisca lichida
  •      1 pachet de 200 g de piscoturi
  •      200 g Zahar tos
  •      1 plic zahar vanilat
  •      Fruste pentru compozitie si pentru ornat 
         Portocale aprox. 3
         Mandarine aprox. 2
         Kiwi aprox 3
         Compot ananas 1 cutie


Mod de preparare:
  •       Se pun fructele din compot intr-o strecuratare sa se zvante. Siropul se pastreza pentru piscoturi.
  •      Se aseaza fructele pe fundul unei cratite de 4 litrii astfel incat sa se acopere intreaga suprafata a cratitei (sau intr-o forma de tort)
  •      Intr-un vas se amesteca iaurtul cu zaharul tos si cel vanilat
  •      Gelatina se pune la inmuiat in 200-250 ml apa rece timp de 8-10 min. Inacest timp se bate frisca (intr-un vas suficient de mare pentru ca in final compozitia creste destul de mult)
  •      Se pune gelatina pe foc mic sa se faca putin lichida (sa ia aspectul berii - limpede si cu putina spuma desupra) si se amesteca tot timpul in ea sa nu se prinda de recipient. Atentie sa nu fiarba!
  •      Se toarna gelatina peste iaurt, iar toata aceasta compozitie se toarna treptat peste frisca batandu-se in continuu. Se adauga si ananasul.
  •      Toata crema obtinuta se toarna peste fructele asezate in cratita si deasupra se pun piscoturile insiropate (dar nu foarte mult). Piscoturile trebuie asezate pe toata suprafata, ele tinand locul blatului.
  •      Se acopera bine cratita si se tine la frigider de pe o zi pe alta.




Pofta mare!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu