Timp de preparare: 60 min.
Ingrediente
- 2 plicuri gelatina alimentara
- 2-3 iaurturi Cremoso
- 500 ml frisca lichida
- 1 pachet de 200 g de piscoturi
- 200 g Zahar tos
- 1 plic zahar vanilat
- Fruste pentru compozitie si pentru ornat
Portocale aprox. 3
Mandarine aprox. 2
Kiwi aprox 3
Compot ananas 1 cutie
Mod de preparare:
- Se pun fructele din compot intr-o strecuratare sa se zvante. Siropul se pastreza pentru piscoturi.
- Se aseaza fructele pe fundul unei cratite de 4 litrii astfel incat sa se acopere intreaga suprafata a cratitei (sau intr-o forma de tort)
- Intr-un vas se amesteca iaurtul cu zaharul tos si cel vanilat
- Gelatina se pune la inmuiat in 200-250 ml apa rece timp de 8-10 min. Inacest timp se bate frisca (intr-un vas suficient de mare pentru ca in final compozitia creste destul de mult)
- Se pune gelatina pe foc mic sa se faca putin lichida (sa ia aspectul berii - limpede si cu putina spuma desupra) si se amesteca tot timpul in ea sa nu se prinda de recipient. Atentie sa nu fiarba!
- Se toarna gelatina peste iaurt, iar toata aceasta compozitie se toarna treptat peste frisca batandu-se in continuu. Se adauga si ananasul.
- Toata crema obtinuta se toarna peste fructele asezate in cratita si deasupra se pun piscoturile insiropate (dar nu foarte mult). Piscoturile trebuie asezate pe toata suprafata, ele tinand locul blatului.
- Se acopera bine cratita si se tine la frigider de pe o zi pe alta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu