Budincă de lămâie
Timp de preparare: 10 min
Ingrediente
- 100g zahăr brun
- 100g unt, la temperatura camerei
- 100g făină
- 2 ouă
- sucul unei lămâi
- 1 linguriţă extract de vanilie
- 1 plic praf de budincă de lămâie
- frişcă sau îngheţată pentru servire
Mod de preparare
- 1. Se amestecă zahărul, untul, făina, sucul de lămâie şi esenţa de vanilie până se obţine o compoziţie cremoasă, apoi, cu ajutorul unei spatule, se toarnă amestecul într-o formă rezistentă la cuptorul cu microunde. Se setează cuptorul cu microunde la intensitate mare şi se lasă compoziţia timp de trei minute, întorcând-o la jumătatea timpului, până ce creşte. După ce se scoate din cuptor se lasă 1 minut.
- 2. Între timp, se prepară budinca de lămâie conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi se toarnă peste budinca scoasă din cuptor. Se serveşte cu frişcă sau cupe de îngheţată.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu