marți, 29 mai 2012

Budincă de lămâie


Timp de preparare: 10 min



Ingrediente

  • 100g zahăr brun
  • 100g unt, la temperatura camerei
  • 100g făină
  • 2 ouă
  • sucul unei lămâi
  • 1 linguriţă extract de vanilie
  • 1 plic praf de budincă de lămâie
  • frişcă sau îngheţată pentru servire


Mod de preparare

  • 1. Se amestecă zahărul, untul, făina, sucul de lămâie şi esenţa de vanilie până se obţine o compoziţie cremoasă, apoi, cu ajutorul unei spatule, se toarnă amestecul într-o formă rezistentă la cuptorul cu microunde. Se setează cuptorul cu microunde la intensitate mare şi se lasă compoziţia timp de trei minute, întorcând-o la jumătatea timpului, până ce creşte. După ce se scoate din cuptor se lasă 1 minut.
  • 2. Între timp, se prepară budinca de lămâie conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi se toarnă peste budinca scoasă din cuptor. Se serveşte cu frişcă sau cupe de îngheţată.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu