Timp de preparare: 25 min
Ingrediente:
- 500g de cartofi noi
- 1 legătură mică de tarhon, fără tulpini şi cu frunzele tocate
- 1 şalotă (sau o ceapă mică), tocată mărunt
- 1 lingură de oţet din vin roşu
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- 6 cepe verzi tocate mărunt
- 50g frunze de mazăre (sau de rucola)
- 125g de păstrăv afumat picant
Mod de preparare:
- 1. Se fierb cartofii în apă sărată timp de 10-15 minute până când cuţitul pătrunde uşor în ei. Se scurg şi, după ce se răcesc suficient pentru a putea fi manevraţi, se taie în felii groase.
- 2. Se amestecă împreună cu tarhonul, şalota, oţet, ulei, sare şi piper. Se toarnă trei sferturi din dressing peste cartofii calzi şi se amestecă. Se adaugă ceapa verde şi frunzele de mazăre şi se amestecă din nou.
- 3. Se împarte totul pe două farfurii şi se aşază păstrăv deasupra. Se picură restul de dressing şi se serveşte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu