marți, 29 mai 2012

Croque madame


Timp de preparare: 15 min



Ingrediente:


  • 2 felii subţiri de şuncă
  • 50g de brânză cheddar, rasă
  • 2 felii groase de pâine
  • 2 linguri de unt
  • 1 ou
  • 1 mână de salată pentru servit

Mod de preparare:


  • 1. Se încălzeşte o tigaie pe foc mediu şi se aprinde cuptorul la temperatură joasă. Se pun şunca şi brânza între cel două felii de pâine şi se apasă, apoi se întinde jumătate din cantitatea de unt pe exteriorul ambelor felii.
  • 2. Se prăjeşte sandviciul în tigaie, apăsând cu un cuţit de peşte, 1-2 minute până se rumeneşte, apoi se întoarce pe cealaltă parte. Se păstrează cald în cuptor. Se topeşte untul rămas în tigaie şi se prăjeşte oul 1-2 minute până este făcut. Oul se pune deasupra sandviciului şi se serveşte cu salată
  • 3. V.N. per porţie: 783 kilocalorii, 35g proteine, 50g grăsimi, 28g grăsimi saturate, 4g fibre, 51g carbohidraţi, 2g zahăr, 3,54g sare

  • Bonus:
    Sandvici italian prăjit - Foloseşte şuncă de Parma, 50g de mozzarella fărâmiţată şi câteva roşii uscate; şi nu pune ou – e grozav cu salată de rucola, dreasă cu ulei de măsline.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu