Ingrediente
- 50ml sos de soia
- 50ml de mirin (sau sake îndulcit cu un pic de zahăr)
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 1 ingura jumate de zahăr fin
- 200g de tăieţei
- 140g de broccoli, desfăcut în bucheţele subţiri
- 150g de creveţi fierţi
- 1 ardei iute roşu mic, tăiat în felii fine
Mod de preparare
- Se încing sosul de soia, mirinul, zeama de lămâie şi zahărul într-o tigaie mică.
- Se fierb uşor cinci minute până se obţine un sirop, apoi se ia tigaia de pe foc.
- Se aduce la punctul de fierbere o cratiţă mare cu apă şi sare, apoi se fierb tăieţeii şi broccoli cam trei minute.
- Se adaugă creveţii cu câteva secunde înainte de a opri focul.
- Se împarte amestecul la două farfurii, se toarnă sosul cald pe deasupra, se presară cu bucăţele de ardei iute şi se serveşte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu