marți, 10 iulie 2012

Creveţi teriyaki cu broccoli şi tăieţei





Ingrediente

  • 50ml sos de soia
  • 50ml de mirin (sau sake îndulcit cu un pic de zahăr)
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 1 ingura jumate de zahăr fin
  • 200g de tăieţei
  • 140g de broccoli, desfăcut în bucheţele subţiri
  • 150g de creveţi fierţi
  • 1 ardei iute roşu mic, tăiat în felii fine
Mod de preparare
  1. Se încing sosul de soia, mirinul, zeama de lămâie şi zahărul într-o tigaie mică. 
  2. Se fierb uşor cinci minute până se obţine un sirop, apoi se ia tigaia de pe foc. 
  3. Se aduce la punctul de fierbere o cratiţă mare cu apă şi sare, apoi se fierb tăieţeii şi broccoli cam trei minute. 
  4. Se adaugă creveţii cu câteva secunde înainte de a opri focul.
  5.  Se împarte amestecul la două farfurii, se toarnă sosul cald pe deasupra, se presară cu bucăţele de ardei iute şi se serveşte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu