marți, 10 iulie 2012

Sos de ardei roşu şi nucă


Sosul este ideal pentru legume crude!


Ingrediente

  • 1 linguriţă de scoţişoară
  • 6 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 100g de nuci
  • 100g de feta sau urdă 
  • 250g de ardei copţi, curăţaţi de piele
  • 1 căţel de usturoi sau 2 dacă îţi place mult usturoiul
  •  putina coaja rasă de la 1 lămâie 
  • jumatate linguriţă fulgi de chilli

Mod de preparare

  1. Se pun toate ingredientele într-un blender sau se mărunţesc folosind un alt robot de bucătărie. 
  2. Se mixează până când textura devine groasă, consistentă, iar sosul este tartinabil. 
  3. Dacă ţi se pare că sosul este prea lichid, mai adaugă nuci, iar dacă este prea gros, subţiază-l cu zeamă de lămâie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu