sâmbătă, 11 august 2012

Negrese



Ingrediente:
  • 400 gr faina
  • 300 gr zahar
  • 1 pliculet praf de copt
  • 200 ml cafea preparata (espresso)
  • 110 gr unt
  • 100 ml ulei
  • 50 gr cacao 
  • 2 oua
  • 100 ml lapte batut
  • 1 esenta vanilie sau rom (am pus o lingura de rom)
Puteri adauga stafide, fructe confiate etc.


Mod de preparare:

1. Intr-un vas amestecati foarte bine faina, zaharul si praful de copt.

2. Bateti ouale. Pregatiti laptele batut.

3. Intr-o craticioara puneti cafeaua, untul, uleiul si cacaoa. Puneti la foc mic, amestecand tot timpul ca sa se omogenizeze amestecul. Cand ajunge la fierbere si da primul clocot, turnati acest sirop peste faina cu zahar. Amestecati rapid.

4. Cand siropul e incorporat in mare, adaugati ouale batute. Amestecati iar energic si cand oul nu se mai vede adaugati laptele batut si esenta. Amestecati bine pana aluatul are o culoare omogena. Aluatul va avea consistenta unei lave groase care cade de pe lingura, dar incet.

5. Turnati aluatul intr-o tava de 20 x 33 cm, tapetata cu hartie de copt pe care o ungeti cu putin unt. Nivelati aluatul in tava si bateti bine tava de masa sa se aseze uniform.
* puteti folosi si o tava usor mai mare, fiindca negresele in tava mea au iesit destul de inalte.
6. Dati la cuptor la 180C pentru 25 minute. Faceti testul cu scobitoarea pentru a fi siguri ca e gata.

7. Scoateti-o din cuptor si lasati-o sa se raceasca.









Pofta buna!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu