Haideti sa vedem reteta :D
Ingrediente:
- 250 gr biscuiti simpli (eu am folorit biscuiti simpli de la Croco ~ la Carrefour 500g sunt cu 5 lei numai mult)
- 250 gr zahar
- 100 gr unt
- 50 gr cacao + putina pudra de ciocolata pentru folie
- 75 gr nuca prajita (eu am pus si stafide si alune; defapt puteti sa puneti orice)
- 120 ml lapte
- esenta de rom (dupa gust)
Mod de Preparare:
- Zdrobiti biscuitii cu mana pana obtineti bucatele mici. Amestecati cu nuca (stafidele, alunele etc.) facuta bucati mici..
- Intr-o craticioara puneti 60 ml lapte si zaharul si fierbeti pana se face un sirop legat (aprox. 1 minut dupa ce incepe sa faca spuma).
- Adaugati untul si amestecati pana se topeste.
- Adaugati cacaoa dizolvata in 60 ml lapte + esenta de rom. Lasati sa dea un clocot.
- Turnati treptat siropul peste biscuiti, amestecand din cand in cand pana vedeti ca se leaga biscuitii si se inmoaie un pic. (Daca va mai ramane sirop mai folositi biscuti dar cu mare atentie sa nu fie prea multi biscuiti!!!!!!!!!)
- Pe o folie de plastic presarati putina pudra de ciocolata si puneti jumatate din compozitie. Rulati strans sub forma de rulou si impingeti din ambele capete sa scoateti aerul din salam.
- Legati strans la ambele capete si dati salamul de biscuiti la frigider cateva ore sau peste noapte. (Eu l-am tinut cam 5 ore la frigider si era destul de tare)
Sper sa va iasa cel putin lafel de gustos ca al meu!
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu