Ingrediente:
- 200 g făină
- 150 g unt
- 300 g zahăr pudră
- 5 ouă
- 150 g nuci măcinate
- coaja rasă de la o lămâie
- un plic de praf de copt
- 4-5 linguri de gem de caise
Mod
de preparare:
- Se face un aluat din făină + unt + 100 g zahăr pudră + 5 gălbenuşuri + coaja de lămâie + praful de copt.
- Se întinde bine şi se aşază într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină.
- Peste aluat se pune un strat de gem de caise, apoi se adaugă o cremă preparată din 5 albuşuri bătute spumă amestecate + 200 g zahăr pudră + cu nucile măcinate.
- Se bagă tava în cuptorul încins şi se coace la foc mic în jur de 40 de minute.
- Când spuma devine maronie, se scoate din cuptor.
- Se lasa sa se raceasca.
Pofta buna!

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu