sâmbătă, 16 februarie 2013

Prajitura "Figaro"




Ingrediente: 
  • 200 g făină 
  • 150 g unt 
  • 300 g zahăr pudră 
  • 5 ouă
  • 150 g nuci măcinate
  • coaja rasă de la o lămâie
  • un plic de praf de copt
  • 4-5 linguri de gem de caise
Mod de preparare: 
  • Se face un aluat din făină + unt + 100 g zahăr pudră + 5 gălbenuşuri + coaja de lămâie + praful de copt. 
  • Se întinde bine şi se aşază într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină.
  • Peste aluat se pune un strat de gem de caise, apoi se adaugă o cremă preparată din 5 albuşuri bătute spumă amestecate + 200 g zahăr pudră + cu nucile măcinate. 
  • Se bagă tava în cuptorul încins şi se coace la foc mic în jur de 40 de minute. 
  • Când spuma devine maronie, se scoate din cuptor. 
  • Se lasa sa se raceasca.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu